Om oss

Sakina Förlags ledord


Sakina Förlag är ett förlag som vill erbjuda sina kunder högkvalitativt material på svenska som både är utbildande, utvecklande och underhållande. För stora som små, muslimer såväl som icke muslimer; allt från böcker till digitala produkter.

UTBILDNING

UTVECKLING

UNDERHÅLLNING

Idéen Sakina


För flera år sedan föddes en fundering om vad för typ av kunskap och böcker det är som saknas.

Det tog inte lång tid att inse att intresset för Islam har ökat liksom efterfrågan på islamiskt material. Då kläcktes idén - Sakina förlag!
Ett förlag som vill erbjuda sina kunder högkvalitativt material på svenska som både är utbildande, utvecklande och underhållande. För stora som små, muslimer såväl som icke muslimer; allt från böcker till digitala produktioner. Vi på sakina förlag anser att det bästa sättet att lära ut kunskap är att göra den så representativ och speglande som möjligt. Med det slår man även hål på myter om islam och minska fördomar för muslimer. Därför hoppas vi att med våra produktioner nå ut till den muslimska såväl icke muslimska gruppen.

Sakinas barnboksprojekt


En av Sakinas centrala projekt är Muslimska barnboksprojektet.
Sakinas barnböcker innehåller karaktärer som har skapats på ett omsorgsfullt sätt med sina egna unika skavanker och genuina personligheter.
Att kunna se sig själv representerad på ett lustfyllt sätt förstärker ett barns självkänsla och får dem att känna sig sedda.
Karaktärerna och berättelserna ska skapa förundran och en känsla av igenkänning och tillhörighet för muslimska barn.
Det är exakt vad vår vision är med dessa böcker men även en stund av lärande utan att vara högtravande pedagogisk.


Har du några frågor?